Uimala

Koirauimala Polske sijaitsee Rovaniemellä osoitteessa Varastotie 2. Nelostien puolelta käänny Vierustieltä Varastotielle, aja n. 200m Varastotietä ja käänny oikealle sisäpihalle. Polskeen sisäänkäynti rakennuksen päädyn vasemmasta ovesta.

Koirauimalassa voi uittaa koiraa sisätiloissa, puhtaassa & lämmitetyssä vedessä vuodenajasta riippumatta. Uimaan ovat tervetulleita kaikki koirat; ikään, rotuun, kokoon tai käyttötarkoitukseen katsomatta. Uimalassa voi myös kuntouttaa koiraa.

Uiminen tuo koiralle mukavaa vaihtelua liikkumiseen. Uiminen sopii lähes kaikille koirille;  pennuille, iäkkäille, nivelongelmaisille, ylipainoisille, metsästyskoirille, kotikoirille, harrastuskoirille jne. Uiminen vahvistaa koiran lihaksistoa niveliä rasittamatta, koirien syvät tukilihakset tekevät tehokkaammin töitä kuin kuivalla maalla. Uimisessa koira saa käytettyä koko liikerataa myös vastustetusti, se auttaa palautumisessa sekä kehittää lihaksistoa monipuolisesti, tasaisesti. Lisäksi uiminen kohottaa yleiskuntoa hellävaraisesti ja vaikuttaa positiivisesti koiran psyykkeeseen.

Uima-allas on kooltaan 8 metriä pitkä, 4,7 metriä leveä ja syvyys on n. 120 cm. Veden puhdistus tapahtuu hiekkasuodattimen ja UV-C laitteiden kautta, joiden avulla kloorimäärä saadaan pidettyä alhaisena. Vesi lämmitetään 22 – 26 asteiseksi, joka on koirien uittamiseen sopiva lämpötila.  Altaan ympärillä on terassi, josta omistaja voi seurata, palkita ja tarvittaessa ohjata koiransa uintia.

Koirille on rakennettu altaaseen menevä loiva, liukumaton ramppi.

Uimalassa voit myös käydä pesemässä ja kuivaamassa koirasi, ilman uintia. Ajan pesua varten voit varata viestillä tai soittamalla.

Uimalassa on yleisö wc, jossa on mahdollista vaihtaa vaatteet; koiran ravistellessa ja koiraa pestäessä voit itsekin kastua. Mukaan voit ottaa vaihtohousut / sadehousut. Ulkojalkineet on vaihdettava sisäjalkineisiin. Uimalassa on varattuna sisäkenkiä, toki omatkin sisäkengät/kumisaappaat voi ottaa mukaan. Uimalasta löytyy myös essu jonka voit pukea päällesi kun peset koiraa. Koirat ovat uimalassa omistajan vastuulla.